mouse icon

Rapidol S sadržava ibuprofen za oralnu primjenu. Proizveden je suvremenom tehnologijom u obliku mekih gel kapsula i postiže maksimalnu koncentraciju već za 30 minuta. Snižava povišenu tjelesnu temperaturu, smanjuje bol i ublažava simptome prehlade i gripe. Koristi se za otklanjanje bolova blagog do umjerenog intenziteta, kao što su glavobolja, migrena, zubobolja, menstrualni bolovi, bolovi u leđima, bolovi u zglobovima, istegnuće mišića, neuralgija i reumatski bolovi. RAP-14-12/2021-HR Datum posljednje izmjene: 07.12.2021.


Saznajte više o brandu
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Rapidol S 400mg meke kapsule

U RapidolS meke gel kapsule sadržavaju ibuprofen otopljen u hidrofilnom otapalu unutar želatinske ovojnice. Nakon ingestije, želatinska ovojnica se raspada u želučanom soku i solubilizirani ibuprofen se oslobađa za apsorpciju te dostiže maksimalne koncentracije u plazmi za 30 minuta. U usporedbi s njima, maksimalne koncentracije u plazmi pri primjeni tableta dostižu se nakon 90 minuta. RAP-14-12/2021-HR Datum posljednje izmjene: 07.12.2021.

Rapidol S 200mg meke kapsule

Ibuprofen je derivat propionske kiseline i ima analgetska, protuupalna i antipiretička svojstva. Smatra se da njegovo terapijsko djelovanje kao lijeka iz grupe nesteroidnih protuupalnih lijekova potječe od inhibitornog djelovanja na sintezu prostaglandina. Osim toga, ibuprofen reverzibilno inhibira agregaciju trombocita. Ibuprofen se brzo resorbira iz Rapidol S kapsula i dostiže maksimalne koncentracije u plazmi za 30 minuta. U usporedbi s njima, maksimalne koncentracije u plazmi pri primjeni tableta dostižu se nakon 90 minuta. RAP-14-12/2021-HR Datum posljednje izmjene: 07.12.2021.